6 sikre tegn på rotter

Rotter efterlader. 6 sikre tegn på du har rotter løbespor

Der er mange tegn på man muligvis har rotter, enten i huset eller omkring.

Støj fra lofter, under gulve eller i hulmure er oftest rotter. Især hvis der er gnavelyde, hvin og skrig er det et sikkert tegn.

Lugt er et andet sikkert tegn på rotter. Det opdager man som regel ikke udendørs. Men er rotterne kommet ind – også i garager og skure, så kommer lugten hurtigt. Det er en skarp og ubehagelig lugt af en blanding af grisestald og kloak. Jo tættere man er på reden, des stærkere er lugten.

Ekskrementer efterlader rotter på særlige områder. Det vil sige, at man finde mange ekskrementer i et lille område. Fra voksne rotter er de typisk 17 mm lange og ca. 6mm tykke, mørke og formet som et riskorn. En rotte efterlader 40 – 80 ekskrementer på en nat, så det er et sikkert tegn på rotter.

Huller opstår altid i forbindelse med rotter. Finde man huller udendørs, hvor der ikke ligger opgravet jord omkring, så kan det være tegn på rotter. Hvis jorden over en kloakledning begynder at falde samme eller at fliser i haven begynder at synke, så kan det også være tegn på rottegane.
Indendørs gnaver rotter også i alt. Rotter kan faktisk gnave sig igennem det meste materiale også beton. Så hold især øje med friskgnavet træspåner og andet materiale.

Løbespor også kaldet veksler kan ses hvor rotter færdes meget. Rotter, på trods af de er mest aktive om natten, ser ikke særlig godt. Derfor bevæger de sig langs vægge, paneler, rør etc. Der afsætter de et fedtet, brunlig belægning, som består af kirtelsekret og urin, på deres vej.

Rottereder er et helt sikkert tegn på der er rotter. Problemet er, at rotte forsøger at bygge deres rede et uforstyrret sted, som hulmure, lofter og under gulve. Derfor kan de nogle gange være vanskeligt at komme til rederne. Men det ses ofte at rotter også bygge deres reder i affaldsbunker, som ikke har været rørt længe.

Selv ved den mindste mistanke om rotter, skal man kontakte en rotte- /skadedyrsbekæmper. Ikke nok med en rotte kan udrette store materiale skader, så bære rotter rundt på en masse smitsomme sygdomme og bære oftest rundt på andre skadedyr, som tæger, lopper og lus, som kan smitte husets kæledyr.

KONTAKT

Kontak VA Kloak

Tlf.: 20 930 930
E-mail:

Park Alle 349
2605 Brøndby